Steentje

Meer steentjes van Stebru

 • Theater Walhalla 5.000,-
 • Multiplus Zorg 800,-
 • DNB Groep - Stichting Veilig Onderwijs - de anti-pest campagne 100,-
 • Gentlemen mode, Rally 2019 250,-
 • Stichting Motownfestival Dordrecht 400,-
 • Dirk Kuyt Foundation  1.000 ,-
 • Damesvoetbalteam N.S.V.V. 1.000,-
 • S.H.O. 1.250 ,-
 • Straattheater Festival Rotterdam 1.500,-
 • Zwem en waterpolovereniging 250,-
 • BTC Posteractie Hulphond 295,-
 • Boss Lustrum event 250,-
 • JCI Rally 150,-
 • VV Groeneweg 2.500,-
 • Ken de verkeersregels 650,-

Steentjes van Steenbrugge

Inloophuis Camino

Augustus 2022 - In 2020 heeft de Foundation al een mooi bedrag aan Camino geschonken. Wij vinden het een mooi initiatief en dragen daarom graag nog een keer bij zodat ze weer mooie dingen kunnen doen voor mensen met kanker en hun familieleden. Camino is er om mensen te ondersteunen bij het omgaan met wat er op je afkomt als je kanker hebt. Ze bieden een luisterend oor en een plek waar je gelijkgestemden vindt. Je kunt er terecht als je zelf ziek bent (geweest), maar ook als iemand in je omgeving kanker heeft of daaraan is overleden.

Een onvergetelijke middag

Juli 2022 - Sinds april 2022 zijn circa 120 Oekraiense vluchtelingen gehuisvest in een leegstaand gebouw in Nieuwerkerk aan de IJssel. De Haagse Vastgoedkring (HKV) heeft hen een onvergetelijke middag bezorgd. Een bus vol jonge gezinnen uit Nieuwerkerk ging naar Familiepark Drievliet in Den Haag waar ze hebben genoten van de attracties. De dag werd afgesloten met een maaltijd op het Haagse strand. HTM verzorgde geheel belangeloos het vervoer van de groep. Al met al een fijne dag voor iedereen. 

Gezinsspel So Vee

Juli 2022 - Sovee biedt ouders een opvoedcursus die inspeelt op de opvoedfase van pubertijd. De cursus is bedoeld om ouders meer zelfvertrouwen te geven. Voor na de cursus is er een gezinsspel bedacht, waarbij het gezin met een laagdrempelig spel in verbinding blijft staan. Het gezinsspel is geinspireerd op het bekende spel Kletspot. Een pot met leuke vragen om weer ouderwets gezellig te kletsen. Daar draagt de foundation graag haar steentje aan bij.

Sophia Lichtjesdiner

Mei 2022 - De maand december staat bij het Sophia Kinderziekenhuis altijd in het teken van de jaarlijkse Lichtjesactie. Samen met vele anderen zet Sophia alles op alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor een project binnen het Sophia. In 2021 heeft Stebru 15.000 euro bijgedragen op de veiling. 

Noodwoonvoorziening in oude Rabobankgebouw

April 2022 - Door de schrijnende situatie in Oekraine hebben veel mensen onverwachts huis en haard verlaten op zoek naar een veilig onderkomen. Deze vluchtelingen komen op veel verschillende plekken in Nederland terecht, zo ook in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het oude Rabobankgebouw, dat in bezit is van Stebru, is vanuit de Foundation volledig getransformeerd naar een woongebouw. In samenwerking met de gemeente Nieuwerkerk, veel bedrijven en vrijwilligers is het gelukt om het gebouw binnen zeer korte tijd bewoonbaar te maken. Het woongebouw dient als tijdelijke opvang voor een periode van circa zes maanden voor 120-150 mensen.

Bedrijven die reeds hebben meegewerkt zijn: Spindler, Concepten Enzo, Van de Vloeren, Duofort, Welts, Vidomax, Moon Interieur, Interliving, Boels, SIW Steigers, Van Boxtel Afbouw Nederland B.V., Cubord, Goodsummer, Stedin, Dunea, Van Wijngaarden, Technofil, Otis, HDO Dakbedekkingen, LBP Sight.

Ken de verkeersregels

Januari 2022 - Ken de verkeersregels is een fullcolour lesgids vol informatie over gedragsregels en verkeerssituaties in het verkeer. Deze gids komt uit op basisscholen in de gemeente Zuidplas. Doel van de campagne is het terugdringen van het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer.


Stichting Goud van Noord

December 2021 - Goud van Noord is een diaconale stichting en iedere dag op zoek naar Rotterdams goud. Zij doen dit in de overtuiging dat in ieder mens een schat verborgen ligt. Talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten is wat hen drijft. Daar draagt de foundation graag haar Steentje aan bij.

Zorglocatie Naaldwijk Ipse de Bruggen

Januari 2021 - De zorgverleners van Ipse de Bruggen ondersteunen mensen met een handicap. Alles wat zij doen is gericht op het bevorderen van de kwaliteit van hun leven. Op de locatie Zonnehof in Naaldwijk leven een aantal kinderen met meervoudige handicap waardoor ze ook vaak longproblemen hebben. Vanuit de Foundation hebben we een Ipad gesponsord, die gekoppeld is aan het PEP-masker om de kinderen beter te laden ademen. Een fijne afleiding en een mooi goed doel!

Kerstbroden voor Camino en Hospice IJsselthuis

Eind 2020 heeft de Steenbrugge Foundation de vrijwilligers van Inloophuis Camino en Hospice IJsselthuis in Nieuwerkerk aan den IJssel getrakteerd op een kerststol. Het bijzondere van de kerststollen is dat deze zijn gemaakt in de bakkerij van de dagbesteding ASVZ de molen aan de Kortenoord in Nieuwerkerk aan dijn IJssel. Door het ondersteunen van deze lokale instanties, willen wij de instanties bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar.

Steenbrugge Foundation sponsort studie Soeandry Concincion

Juli 2018 - Soeandry Concincion heeft stage gelopen op De Groene Kaap en wilde heel graag verder studeren aan de MTS in Rotterdam. Om zijn studie mogelijk te maken heeft Soeandry vanuit de Steenbrugge Foundation een cheque uitgereikt gekregen om zijn studie te kunnen bekostigen. We hopen nog veel van hem te horen en wensen hem veel succes in zijn carriere.

Ommetje

Februari 2021 - Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt daarbij. Daarom hebben we vanuit de Steenbrugge Foundation een bijdrage geleverd aan het doen van hersenonderzoek middels het sponsoren van deze app. Onze collega's lopen tegenwoordig allemaal een ommetje!

Knuffel voor het Sophia Kinderziekenhuis

Maart 2021 - Voor de actie "Geef een knuffel aan het Sophia" hebben wij een bijdrage geleverd van duizend euro. Met deze bijdrage heeft de Foundation patientjes in het Sophia een superaapje gegeven en steunen we wetenschappelijk onderzoek. Een mooi goed doel waar wij graag aan bijdragen.

Bijzondere helikoptervlucht

September 2020 - Een wel hele bijzondere helikoptervlucht vanuit de Foundation voor Stebru-collega Kees. Kees worstelt met zware behandelingen en heeft daardoor zijn werk als Hoofduitvoerder moeten neerleggen. Om hem te verrassen werd hij naar vliegveld Hilversum gelokt en vloog hij samen met zijn familie over een aantal van zijn projecten. Hij vond het geweldig. Ook dat zijn collega's hem steunden met dankbetuigingen vanaf de daken. Een mooie herinnering aan die dag!

Diergaarde Blijdorp

Juni 2020 - Diergaarde Blijdorp is de plek voor bijzondere ontmoetingen en die de bezoeker bewust maakt van de schoonheid van de natuur. Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde Blijdorp draagt bij met kennis en kunde aan het behoud van vele (ernstig) bedreigde diersoorten met ruim zeventig Europese en wereldwijde fokprogramma's en ondersteunt verschillende projecten voor natuurbehoud. De Steenbrugge Foundation sponsorde o.a. de bouw van de haaienzaal en de renovatie van de toiletgroepen.

Esperanza Verde - Peru

Juli 2020 - Esperanza Verde in Peru zet zich in voor het redden van wilde dieren en het behoud van het regenwoud. De Steenbrugge Foundation heeft bijgedragen aan de bouw van een kooi voor jonge dieren die ze langzaam laten wennen voordat ze weer vrij worden laten. Nachtaapje Kira was de eerste bewoner van de kooi. 

Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis
Juli 2020 - Het Erasmus MC - Sophia kinderziekenhuis wil heel graag een mobiele transportcouveuse aanschaffen voor het vervoer van alle baby's naar het ziekenhuis. Er worden meer dan 650 baby's per jaar hiermee vervoerd. Dit vervoer gaat per ambulance, maar voor optimale zorg voor kwetsbare baby's is een speciale transportcouveuse nodig, voorzien van allerlei apparatuur waarmee intensieve zorg verleend kan worden. De Steenbrugge Foundation draagt hieraan bij door een cheque van onze partner Reco van EU 1.500 en door zelf ook EU 1.500 bij te dragen.
ASVZ Kortenoord

December 2020 - ASVZ biedt duurzame zorg, nu en in de toekomst. Aan mensen met een verstandelijke beperking, die voor korte of langere tijd van onze dienstverlening gebruik maken. De sociale werkplaats in Nieuwerkerk aan den IJssel ontvangt een jaarlijkse donatie van de Steenbrugge Foundation. Ook wordt bij bouwbedrijf Stebru geluncht met brood dat geproduceerd wordt bij de molen.

Zing je schor

Juli 2019 - Tijdens Zing je schor halen de collega's van Impact Vastgoed geld op voor een nieuw en groter Familiehuis nabij het Daniel den Hoed ziekenhuis. Het Familiehuis dat al jarenlang families opvangt van zieke tot zeer ernstig zieke kinderen, moeders of vaders. Het huis dat zorgt dat juist deze families dicht bij elkaar kunnen zijn in de meest zware periode van hun leven. Waar ze opgevangen en gesteund worden. 

Het BeterBoek

Juli 2019 - Het BeterBoek is een maatschappelijke zorgproject voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het IJsselland Ziekenhuis te Capelle a/d IJssel.. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.


Stichting Zuiplas Helpt

 Juni 2019 - Mensen kunnen soms in een situatie terecht komen die zo schrijnend is, dat zij zonder financiele of andersoortige hulp, het hoofd niet boven water kunnen houden. Situaties die zo uitzonderlijk zijn, dat ook overheidsvoorzieningen tekort schieten, of zelfs ontbreken. Om, zo mogelijk, in deze leemte te voorzien is de Stichting Zuidplas Helpt actief. De hulp die geboden kan worden is financiŽle hulp, maar kan ook bestaan uit het geven van steun bij het zoeken naar oplossingen van niet strikt financiŽle aard.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: `Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven`.

Centrum Camino

December 2020 - Wanneer je met kanker geconfronteerd wordt, krijg je te maken met veel onzekerheden, verdriet en vragen. Het centrum Camino is er om mensen te ondersteunen bij het omgaan met wat er allemaal op je afkomt. Ze bieden een luisterend oor en een plek waar je met gelijkgestemden contact kunt hebben, een plek waar je jezelf kan zijn, los van alle medische ballast. Je kunt er terecht als je zelf ziek bent (geweest), maar ook als iemand in je omgeving kanker heeft of daaraan is overleden.

De Zonnebloem

De Zonnebloem organiseert reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo vaart hun schip, MPS de Zonnebloem, door Duitsland, Nederland en Belgi√ę. Zonnebloemafdelingen organiseren zelf kleinschalige vakanties in Nederland en net over de grens.

Hun motto: Er kan zoveel meer dan je denkt .

Ze zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten.

Rotaryclub Zuidplas

Rotary Club Zuidplas bestaat uit een actieve Club professionals waarbij naast het organiseren en ondersteunen van lokale, regionale en internationale activiteiten voor de gemeenschap ook teamspirit en gezelligheid erg belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse Santa Run, waarbij de deelnemers - verkleed als Santa - hardlopen om geld in te zamelen voor een goed doel.

Daniel den Hoed

Het Daniel den Hoed Fonds haalt geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Het doel is dat iedere patient een unieke behandeling op maat krijgt, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten.

National Woman Lacrosse Team

De nationale team programma's voor Lacrosse zijn ondergebracht bij de Stichting Topsport Nederland Lacrosse (TNL). De missie van Topsport Nederland Lacrosse bestaat uit:

 • Het creeren van een topsportklimaat in Nederland;
 • Het ontwikkelen en promoten van Lacrosse in Nederland;
 • Het verdedigen van de nationale trots en het presteren op internationale toernooien.
Krajicek Foundation

Als Richard Krajicek  een tennisclinic geeft aan kinderen in achterstandswijken, merkt hij dat veilig buiten spelen voor hen niet vanzelfsprekend is. Geraakt door hun plezier ontstaat het idee om meer voor die kinderen te doen; om hen in staat te stellen om dicht bij huis met elkaar te spelen en te sporten. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding op de Krajicek Playgrounds krijgen deze kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen.

Hospice IJsselthuis

December 2020 - Mensen in hun laatste levensfase ondersteunen, dat is waar het bij IJsselThuis om draait. De aandacht van de medewerkers en vrijwilligers is erop gericht om lijden te verlichten en het leven nog waarde en kwaliteit te geven. Eigen regie in deze laatste levensfase is daarbij heel belangrijk. Er zijn in het hospice meerdere vormen van zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn.