Steentje

Meer steentjes van Stebru

 • Theater Walhalla 5.000,-
 • Multiplus Zorg 800,-
 • DNB Groep - Stichting Veilig Onderwijs - de anti-pest campagne 100,-
 • Gentlemen mode, Rally 2019 250,-
 • Stichting Motownfestival Dordrecht 400,-
 • Dirk Kuyt Foundation  1.000 ,-
 • Damesvoetbalteam N.S.V.V. 1.000,-
 • S.H.O. 1.250 ,-
 • Straattheater Festival Rotterdam 1.500,-
 • Zwem en waterpolovereniging 250,-
 • BTC Posteractie Hulphond 295,-
 • Boss Lustrum event 250,-
 • JCI Rally 150,-
 • VV Groeneweg 2.500,-

Steentjes van Steenbrugge

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is de plek voor bijzondere ontmoetingen en die de bezoeker bewust maakt van de schoonheid van de natuur. Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde Blijdorp draagt bij met kennis en kunde aan het behoud van vele (ernstig) bedreigde diersoorten met ruim zeventig Europese en wereldwijde fokprogramma‚??s en ondersteunt verschillende projecten voor natuurbehoud. De Steenbrugge Foundation sponsorde o.a. de bouw van de haaienzaal en de renovatie van de toiletgroepen.

Esperanza Verde - Peru

Esperanza Verde in Peru zet zich in voor het redden van wilde dieren en het behoud van het regenwoud. De Steenbrugge Foundation heeft bijgedragen aan de bouw van een kooi voor jonge dieren die ze langzaam laten wennen voordat ze weer vrij worden laten. Nachtaapje Kira was de eerste bewoner van de kooi. 

Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis
Het Erasmus MC - Sophia kinderziekenhuis wil heel graag een mobiele transportcouveuse aanschaffen voor het vervoer van alle baby's naar het ziekenhuis. Er worden meer dan 650 baby's per jaar hiermee vervoerd. Dit vervoer gaat per ambulance, maar voor optimale zorg voor kwetsbare baby's is een speciale transportcouveuse nodig, voorzien van allerlei apparatuur waarmee intensieve zorg verleend kan worden. De Steenbrugge Foundation draagt hieraan bij door een cheque van onze partner Reco van EU 1.500 en door zelf ook EU 1.500 bij te dragen.
ASVZ Kortenoord

ASVZ biedt duurzame zorg, nu én in de toekomst. Aan mensen met een verstandelijke beperking, die voor korte of langere tijd van onze dienstverlening gebruik maken. De sociale werkplaats in Nieuwerkerk aan den IJssel ontvangt een jaarlijkse donatie van de Steenbrugge Foundation. Ook wordt bij bouwbedrijf Stebru geluncht met brood dat geproduceerd wordt bij de molen.

Zing je schor

Tijdens Zing je schor halen de collega's van Impact Vastgoed geld op voor een nieuw en groter Familiehuis nabij het Daniel den Hoes ziekenhuis. Het Familiehuis dat al jarenlang families opvangt van zieke tot zeer ernstig zieke kinderen, moeders of vaders. Het huis dat zorgt dat juist deze families dicht bij elkaar kunnen zijn in de meest zware periode van hun leven. Waar ze opgevangen en gesteund worden. 

Het BeterBoek

Het BeterBoek  is een maatschappelijke zorgproject voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het IJsselland Ziekenhuis te Capelle a/d IJssel.. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.


Stichting Zuiplas Helpt

Mensen kunnen soms in een situatie terecht komen die zo schrijnend is, dat zij zonder financiele of andersoortige hulp, het hoofd niet boven water kunnen houden. Situaties die zo uitzonderlijk zijn, dat ook overheidsvoorzieningen tekort schieten, of zelfs ontbreken. Om, zo mogelijk, in deze leemte te voorzien is de Stichting Zuidplas Helpt actief. De hulp die geboden kan worden is financi√ęle hulp, maar kan ook bestaan uit het geven van steun bij het zoeken naar oplossingen van niet strikt financi√ęle aard.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: `Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven`.

Centrum Camino

Wanneer je met kanker geconfronteerd wordt krijg je te maken met veel onzekerheden, verdriet en vragen. Het centrum Camino is er om mensen te ondersteunen bij het omgaan met wat er allemaal op je afkomt. Ze bieden een luisterend oor en een plek waar je met gelijkgestemden contact kunt hebben, een plek waar je jezelf kan zijn, los van alle medische ballast. Je kunt er terecht als je zelf ziek bent (geweest), maar ook als iemand in je omgeving kanker heeft of daaraan is overleden.

De Zonnebloem

De Zonnebloem organiseert reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo vaart hun schip, MPS de Zonnebloem, door Duitsland, Nederland en Belgi√ę. Zonnebloemafdelingen organiseren zelf kleinschalige vakanties in Nederland en net over de grens.

Hun motto: Er kan zoveel meer dan je denkt .

Ze zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten.

Rotaryclub Zuidplas

Rotary Club Zuidplas bestaat uit een actieve Club professionals waarbij naast het organiseren en ondersteunen van lokale, regionale en internationale activiteiten voor de gemeenschap ook teamspirit en gezelligheid erg belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse Santa Run, waarbij de deelnemers - verkleed als Santa - hardlopen om geld in te zamelen voor een goed doel.

Daniel den Hoed

Het Daniel den Hoed Fonds haalt geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Het doel is dat iedere patient een unieke behandeling op maat krijgt, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten.

National Woman Lacrosse Team

De nationale team programma's voor Lacrosse zijn ondergebracht bij de Stichting Topsport Nederland Lacrosse (TNL). De missie van Topsport Nederland Lacrosse bestaat uit:

 • Het creeren van een topsportklimaat in Nederland;
 • Het ontwikkelen en promoten van Lacrosse in Nederland;
 • Het verdedigen van de nationale trots en het presteren op internationale toernooien.
Krajicek Foundation

Als Richard Krajicek  een tennisclinic geeft aan kinderen in achterstandswijken, merkt hij dat veilig buiten spelen voor hen niet vanzelfsprekend is. Geraakt door hun plezier ontstaat het idee om meer voor die kinderen te doen; om hen in staat te stellen om dicht bij huis met elkaar te spelen en te sporten. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding op de Krajicek Playgrounds krijgen deze kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen.

Hospice IJsselthuis

Mensen in hun laatste levensfase ondersteunen, dat is waar het bij IJsselThuis om draait. De aandacht van de medewerkers en vrijwilligers is erop gericht om lijden te verlichten en het leven nog waarde en kwaliteit te geven. Eigen regie in deze laatste levensfase is daarbij heel belangrijk. Er zijn in het hospice meerdere vormen van zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn.