Steentje

Meer steentjes van Stebru

 • Sophia kinderziekenhuis (3D Echoscopie) 4.000,-
 • PK voor Kids 400,-
 • Theatervereniging DoeDeMee 500,-
 • Nieuwerkerks Oranje 2024 2.500,-
 • Stelvio di KiKa 1.500,- 
 • Alpe d'HuZes 2024 (KWF Kankerbestrijding) 2.500,- + 1.000.-
 • Stichting Jarige Job 6.000.-
 • Theater Walhalla 5.000,-
 • Multiplus Zorg 800,-
 • DNB Groep - Stichting Veilig Onderwijs - de anti-pest campagne 100,-
 • Gentlemen mode, Rally 2019 250,-
 • Ronde Tafel Dordrecht - PK'S voor kids 400,-
 • Dirk Kuyt Foundation  1.000 ,-
 • Damesvoetbalteam N.S.V.V. 1.000,-
 • S.H.O. 1.250,-
 • Straattheater Festival Rotterdam 1.500,-
 • Zwem en waterpolovereniging 250,-
 • BTC Posteractie Hulphond 295,-
 • Boss Lustrum event 250,-
 • JCI Rally 150,-
 • VV Groeneweg 2.500,-
 • Ken de verkeersregels 650,-
 • Haarwerk 2.100,-

Steentjes van Steenbrugge

2024

Sophia kinderziekenhuis

Juni 2024 - Wij hebben een bijdrage van EUR 4.000,- gedaan aan het Sophia kinderziekenhuis voor de Virtual Reality Echoscopie. Door middel van deze techniek kunnen vroegtijdig aangeboren afwijkingen worden opgespoord. Het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam is een academisch ziekenhuis waar zorg wordt verleend aan kinderen met zeldzame en complexe aandoeningen.

Pk's voor Kids

Mei 2024 - Op zaterdag 25 mei heeft de Ronde Tafel 23 Dordrecht het jaarlijkse evenement Pk's voor Kids georganiseerd. Een dag waarop zieke kinderen, die langdurig onder behandeling zijn in het Albert Schweitzer ziekenhuis, meevaren op de mooiste en snelste boten. Alles voor een lach en een onvergetelijke dag. Deze dag is mede mogelijk gemaakt door de sponsorbijdrage vanuit de Steenbrugge Foundation.


Theatervereniging DoeDeMee

Mei 2024 - Theatervereniging DoeDeMee uit Lepelstraat bestaat uit een gemeleerd gezelschap dat in 2023 de musical 'Het Land van Ooit', gebaseerd op het gelijknamig voormalig pretpark, op de planken heeft gezet. De vereniging bestaat uit een groep enthousiaste leden die zich inspannen omtrent acteren, zingen en dansen. Ieder jaar uit zich dat weer door middel van een voorstelling die gehouden wordt in het MFC Kloosterhof in Hoogerheide.

Nieuwerkerks Oranje

april 2024  - Als echte dorpsgenoten sponsoren wij uiteraard Nieuwerkerks Oranje; de organisatie van het Koningsdag-evenement in Nieuwerkerk aan den IJssel in de gezellige Dorpsstraat.

Stelvio di KiKa

april 2024 - Met een bijdrage van EUR 1.500,- sponsoren wij een bevriende architect van AAARCHITECTEN die op 21 juni 2024 deelneemt aan Stelvio di KiKa om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij.  De directe aanleiding om in actie te komen is dat het zoontje van een medewerker recent op 8-jarige leeftijd de strijd tegen de vreselijke ziekte kanker heeft verloren. Heel veel succes! 

Stichting Jarige Job

Januari 2024: Ieder kind verdient een verjaardag

Een paar keer per jaar steken onze collega's vrijwillig de handen uit de mouwen. Deze keer gingen zij aan de slag bij Stichting Jarige Job. Een geweldige organisatie die er jaarlijks voor zorgt dat meer dan 100.000 kinderen die opgroeien in armoede hun verjaardag wel kunnen vieren. Wij mochten helpen met het inpakken en hebben maar liefst 566 boxen ingepakt!

In een Jarige Job verjaardagsbox zit alles voor een onvergetelijke verjaardag. Naast cadeautjes zitten er namelijk ook slingers, ballonnen, pannenkoekenmix, slagroom, inpakpapier, taartmix etc in de box. En wat maken de toppers van Jarige Job er een feestje van. Met een lekker muziekje aan, gezellige begeleiding van de vrijwilligers en de professionele opzet was inpakken nog nooit zo leuk. In Nederland groeien naar schatting 350.000 kinderen op in armoede. Afgelopen jaar heeft Jarige Job 130.000 boxen kunnen doneren en dit jaar hopen ze op 170.000 boxen. Daar worden wij dan weer een beetje stil van.

Alpe D'HuZes

April 2024 - Alpe d'HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op 1 dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez, onder het motto opgeven is geen optie. Vanuit de Foundation sponsoren wij ook 6 juni 2024 een collega voor EUR 2.500,00 en EUR 1.000,00 voor RoosRos Architecten. 

2023

De Boodschappenkast

December 2023: Donatie aan De Boodschappenkast

Ook dit jaar hebben wij - i.p.v. relatiegeschenken - een donatie gedaan aan het mooie initiatief 'De Boodschappenkast'. Dit is een intitiatief van bewoners voor bewoners van de gemeente Zuidplas. Zij helpen gedurende het jaar circa 110 personen (waaronder 30 kinderen) met een kleine beurs.

Ieder huishouden ontvangt per week twee big shoppers met zoveel mogelijk verse producten. Maar ook krijgen kinderen aan het begin van het schooljaar nieuwe schoolspullen en cadeautjes met verjaar- en feestdagen.

Een mooi initiatief dus waar wij graag ons steentje aan bijdragen. 

RiF010

November 2023: Het langverwachte surfparadijs opent zomer 2024

Surfen hartje Rotterdam, het kan binnenkort. Al in 2014 won Rif010 het Stadsinitiatief maar door lastige procedures en bezwaren van omwonenden werd het project vertraagd. Omdat wij het doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers zo enorm waarderen ondersteunen wij dit initiatief. En nog mooier is dat ze dit geld gaan inzetten om kinderen uit achterstandswijken kennis te gaan laten maken met watersport. Want naast surfen kun je straks ook bodyboarden, duiken en kajakken. Wij kunnen niet wachten op de opening. Succes RiF010 met de bouw!

Greystar gives back

Oktober 2023 - De Steenbrugge Foundation heeft een team van Greystar gesponsord dat de Dam tot Dam-loop heeft gelopen. In totaal kunnen ze met het opgehaalde bedrag maar liefst 240 goede doelen helpen. Wereldwijd hebben ze meer dan 1 miljoen opgehaald. Mooie prestatie!

Excelsior Foundation

September 2023 - De Steenbrugge Foundation heeft 500 euro bijgedragen aan de Excelsior Foundation.

Zonnebloemuitje bij Depot Boijmans Van Beuningen

Juli 2023 - Op 5 juli hebben 19 collega's van Stebru De Zonnebloem begeleid bij een bezoek aan Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Na een kop koffie kon de 1e groep van 13 personen mee met de rondleiding. Tijdens de rondleiding zagen ze het hele gebouw en werd uitleg gegeven over de architectuur, de restauratieafdeling, de opslag van vele schilderijen en vele voorwerpen die tentoongesteld staan. Het was een fijne middag waarbij iedereen heeft genoten van het moois in het Depot en de leuke gesprekken onderling.

Een fijne middag voor bewoners van Swaenhove

27 september 2023: In Saffier Swaenhove wonen ouderen met dementie. Onze collega's hebben hier een middag een mooie bijdrage geleverd door te assisteren bij een gezellige middag met muziek en een high tea. Een helpende hand, maar vooral aandacht en enthousiasme hebben bijgedragen aan een mooie middag. En geeft ook meer betekenis aan hetgeen waar wij ons voor inzetten.Stebruanen bouwen voor de allerarmsten

September 2023: Tijdens het netwerkevent van Build to Connect hebben onze collega's geholpen bij het bouwen van een kettingreactie. Dit deden zij samen met andere vastgoedcollega's om geld op te halen voor stichting HomePlan. HomePlan bouwt huizen voor de allerarmsten op deze wereld. Voor 5.000 euro bouwen zij een huis en daarmee een toekomst voor een gezin.
Met de opbrengst van deze dag kunnen acht huizen worden gebouwd voor de allerarmsten.

Update januari 2024: Inmiddels hebben wij het bericht ontvangen dat de partners van HomePlan in Zimbabwe druk bezig zijn met de bouw van de 8 huizen, waaronder het huis dat wij gesponsord hebben. Hieronder zie je de foto's van de huidige en toekomstige woning van de familie die dankzij onze bijdrage binnenkort een veilig thuis heeft!


Team Mink

Juni 2023: Daan is de 10-jarige broer van Mink. Mink heeft sinds hij 5 jaar oud is een hele heftige vorm van epilepsie. Hij krijg daarom 2 x per dag medicijnen om zijn aanvallen zoveel mogelijk tegen te houden. Maar Daan is er klaar mee! En wil daarom geld inzamelen voor onderzoek naar Epilepsie?

Om geld in te zamelen gaat Daan - samen met zijn moeder Marleen - wandelen van west naar oost Nederland. Dat is ongeveer 330 km. Wij vinden jou een topper Daan en dragen daarom uiteraard graag ons steentje bij. Zet hem op Daan.?

Pameijer Klus en Werk

Juni 2023 - Samen met Breur heeft Stebru gereedschap (goed gereedschap is het halve werk) gedoneerd aan Werkplek Klus & Werk in Delfshaven. De werkplek is er voor volwassenen met psychiatrische problematiek. De werkplekken van Pameijer bieden langdurige ondersteuning met een dagprogramma naar (on)betaalde arbeid of het komen tot/behouden van dagbesteding. Dennis en Robert gingen het gereedschap persoonlijk overhandigen. Bekijk hier de video https://youtu.be/5xOB0iU6cBw


Hulp van psychosociale hulphond

Maart 2023 - De Steenbrugge Foundation heeft geld gedoneerd aan de dochter van een collega die kampt met ernstige stoornissen. Een psychosociale hulphond zou kunnen helpen bij haar herstel. Om dit mogelijk te maken is een flink bedrag nodig. Met de donatie van de Foundation is ze al een eind op weg. 

Inzamelingsactie voor Turkije en Syrie

Februari 2023 - Bij Stebru hebben we onder de collega's een inzamelingsactie gehouden om bij te dragen aan hulp voor slachtoffers van de aardbevind in Turkije en Syrie. Het geld dat is opgehaald, heeft de Steenbrugge Foundation vervijfvoudigd. Met dat geld hebben we, samen met onze leveranciers, kleine aggregaten, kabels en kachels gekocht. Daar heerst een schaarste op in Nederland, maar samen met anderen is dit toch gelukt. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage hebben kunnen leveren aan hulp die nodig is in de rampgebieden.

Stichting Alpe d'HuZes

Januari 2023 - Alpe d'HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op 1 dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez, onder het motto opgeven is geen optie. Vanuit de Foundation sponsoren wij ook dit jaar de vrouw van een collega die overleden is aan deze vreselijke ziekte.

24 Stebruanen helpen Voedselbank

Januari 2023 - In de maand januari 2023 hebben in totaal 24 Stebruanen vrijwilligerswerk gedaan bij het distributiecentrum van de Voedselbank Rotterdam. Verspreid over vier dagen hebben zij geholpen bij het vullen van de vele honderden voedselkratten. Frans Rijns, Procesmanager bij Stebru en coordinator van het vrijwilligerswerk: Stebru streeft ernaar om elk jaar meerdere goede doelen te ondersteunen. Zowel financieel vanuit bijvoorbeeld de Steenbrugge Foundation als letterlijk met onze eigen handen. Naast haar eigen trouwe vrijwilligersschare, heeft het centrale distributiecentrum van de Voedselbank Rotterdam van maandag t/m donderdag elke dag behoefte aan zes extra vrijwilligers.

Stichting Zuidplas Helpt

December 2022 - In ons familiebedrijf vormt aandacht voor elkaar het fundament van ons handelen. Vanuit deze gedachte doneren we dit jaar het geld van de relatiegeschenken aan een goed doel. Helaas zijn er, ook in de omgeving Zuidplas, veel gezinnen die niet de mogelijkheid hebben om er een fijne kerst van te maken. Daarom hebben wij besloten de Stichting Zuidplas Helpt te sponsoren en daarmee ruim 150 gezinnen te voorzien van een kerstdiner. Een mooie gedachte waar wij ons hart mee vullen, en dat van anderen hopelijk ook.

2022

Nieuwe couveuse voor ziekenhuis in Oekraine

Juli 2022 - In juli 2022 heeft de Haagse VastgoedKring een dagje uit georganiseerd voor Oekraiense kinderen, waar de foundation ook aan bijgedragen heeft. Aanvullend is er ook een fundraising gedaan om een ziekenhuis in Oekraine te voorzien van een nieuwe couveuse omdat die hard nodig zijn in de huidige omstandigheden in het land. In totaal hebben we 13.000 euro kunnen ophalen en heeft de Steenbrugge Foundation daar een mooie bijdrage aan geleverd.

De Held Jozua

December 2022 - In Zaandam is een 300 jaar oude monumentale houtzaagmolen met de naam De Held Jozua een belangrijke plek gegeven in de gebiedsontwikkeling van De Zaanse Helden. In 2019 is het gelukt om de molen aan te kopen en mee te nemen in het project. De molen zit in een stichting waarin een bruidsschat is ondergebracht 'm de komende jaren in een goede conditie te kunnen houden. Omdat de Zaankanters die de molen onderhouden er het beste voor kunnen zorgen, is de bruidsschat overgedragen aan hen door weth. Groothuismink.

Het Leontienhuis

September 2022 - Herstellen van een eetstoornis is een gevecht. Je moet iets loslaten wat een deel van jezelf is geworden. Dat is doodeng. Bij het Leontienhuis hoef je niet alleen te vechten. De collega's van Stebru rijden elk jaar op de fiets mee met de Leontien Business Ride en de Foundation sponsort deze mooie stichting graag.
Inloophuis Camino

Augustus 2022 - In 2020 heeft de Foundation al een mooi bedrag aan Camino geschonken. Wij vinden het een mooi initiatief en dragen daarom graag nog een keer bij zodat ze weer mooie dingen kunnen doen voor mensen met kanker en hun familieleden. Camino is er om mensen te ondersteunen bij het omgaan met wat er op je afkomt als je kanker hebt. Ze bieden een luisterend oor en een plek waar je gelijkgestemden vindt. Je kunt er terecht als je zelf ziek bent (geweest), maar ook als iemand in je omgeving kanker heeft of daaraan is overleden.

Stichting Alpe d'HuZes

Juni 2022 - Alpe d'HuZes is een sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op 1 dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez, onder het motto opgeven is geen optie. Vanuit de Foundation sponsoren wij de vrouw van een collega die overleden is aan deze vreselijke ziekte.

Stichting Leergeld

Oktober 2022 - Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiele middelen. In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiele redenen niet meedoen aan activiteiten op school en in het sociaal-maatschappelijke leven die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil sociale uitsluiting voorkomen en deze kinderen mee laten doen! Wij steunen dit mooie doel graag.

Excelsior Rotterdam Foundation

Mei 2022 - De Excelsior Foundation is het maatschappelijke hart van Excelsior. Het doel van de stichting is middels de kracht (merk, imago en kernwaarde) van Excelsior sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de regio Rotterdam. Die maatschappelijke rol zorgt voor verbetering van de leefsituatie van individuen, groepen en wijken. De Steenbrugge Foundation is maatschappelijk partner van de Excelsior Foundation.

Stichting TAAI Run

September 2022 - Stichting TAAI zet zich in om wetenschappelijk onderzoek te ondersteunen naar de ziekte Cystic Fibrosis, ook wel Taaislijmziekte genoemd. Helaas is deze ziekte nog steeds ongeneeslijk. Elk jaar organiseert de stichting in september een run om geld op te halen voor onderzoek. Onze collega Vincent liep mee en haalde daarmee een mooi bedrag op voor onderzoek.

Een onvergetelijke middag

Juli 2022 - Sinds april 2022 zijn circa 120 Oekraiense vluchtelingen gehuisvest in een leegstaand gebouw in Nieuwerkerk aan de IJssel. De Haagse Vastgoedkring (HKV) heeft hen een onvergetelijke middag bezorgd. Een bus vol jonge gezinnen uit Nieuwerkerk ging naar Familiepark Drievliet in Den Haag waar ze hebben genoten van de attracties. De dag werd afgesloten met een maaltijd op het Haagse strand. HTM verzorgde geheel belangeloos het vervoer van de groep. Al met al een fijne dag voor iedereen.

Sophia Lichtjesdiner

Mei 2022 - De maand december staat bij het Sophia Kinderziekenhuis altijd in het teken van de jaarlijkse Lichtjesactie. Samen met vele anderen zet Sophia alles op alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor een project binnen het Sophia. In 2021 heeft Stebru 15.000 euro bijgedragen op de veiling.

Gezinsspel So Vee

Juli 2022 - Sovee biedt ouders een opvoedcursus die inspeelt op de opvoedfase van pubertijd. De cursus is bedoeld om ouders meer zelfvertrouwen te geven. Voor na de cursus is er een gezinsspel bedacht, waarbij het gezin met een laagdrempelig spel in verbinding blijft staan. Het gezinsspel is geinspireerd op het bekende spel Kletspot. Een pot met leuke vragen om weer ouderwets gezellig te kletsen. Daar draagt de foundation graag haar steentje aan bij.

Noodwoonvoorziening in oude Rabobankgebouw

April 2022 - Door de schrijnende situatie in Oekraine hebben veel mensen onverwachts huis en haard verlaten op zoek naar een veilig onderkomen. Deze vluchtelingen komen op veel verschillende plekken in Nederland terecht, zo ook in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het oude Rabobankgebouw, dat in bezit is van Stebru, is vanuit de Foundation volledig getransformeerd naar een woongebouw. In samenwerking met de gemeente Nieuwerkerk, veel bedrijven en vrijwilligers is het gelukt om het gebouw binnen zeer korte tijd bewoonbaar te maken. Het woongebouw dient als tijdelijke opvang voor een periode van circa zes maanden voor 120-150 mensen.

Bedrijven die reeds hebben meegewerkt zijn: Spindler, Concepten Enzo, Van de Vloeren, Duofort, Welts, Vidomax, Moon Interieur, Interliving, Boels, SIW Steigers, Van Boxtel Afbouw Nederland B.V., Cubord, Goodsummer, Stedin, Dunea, Van Wijngaarden, Technofil, Otis, HDO Dakbedekkingen, LBP Sight.

Ken de verkeersregels

Januari 2022 - Ken de verkeersregels is een fullcolour lesgids vol informatie over gedragsregels en verkeerssituaties in het verkeer. Deze gids komt uit op basisscholen in de gemeente Zuidplas. Doel van de campagne is het terugdringen van het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer.


2021

Stichting Goud van Noord

December 2021 - Goud van Noord is een diaconale stichting en iedere dag op zoek naar Rotterdams goud. Zij doen dit in de overtuiging dat in ieder mens een schat verborgen ligt. Talenten ontdekken, ontwikkelen en inzetten is wat hen drijft. Daar draagt de foundation graag haar Steentje aan bij.

Zorglocatie Naaldwijk Ipse de Bruggen

Januari 2021 - De zorgverleners van Ipse de Bruggen ondersteunen mensen met een handicap. Alles wat zij doen is gericht op het bevorderen van de kwaliteit van hun leven. Op de locatie Zonnehof in Naaldwijk leven een aantal kinderen met meervoudige handicap waardoor ze ook vaak longproblemen hebben. Vanuit de Foundation hebben we een Ipad gesponsord, die gekoppeld is aan het PEP-masker om de kinderen beter te laden ademen. Een fijne afleiding en een mooi goed doel!

Ommetje

Februari 2021 - Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt daarbij. Daarom hebben we vanuit de Steenbrugge Foundation een bijdrage geleverd aan het doen van hersenonderzoek middels het sponsoren van deze app. Onze collega's lopen tegenwoordig allemaal een ommetje!

Knuffel voor het Sophia Kinderziekenhuis

Maart 2021 - Voor de actie "Geef een knuffel aan het Sophia" hebben wij een bijdrage geleverd van duizend euro. Met deze bijdrage heeft de Foundation patientjes in het Sophia een superaapje gegeven en steunen we wetenschappelijk onderzoek. Een mooi goed doel waar wij graag aan bijdragen.

2020

Kerstbroden voor Camino en Hospice IJsselthuis

December 2020 - Eind 2020 heeft de Steenbrugge Foundation de vrijwilligers van Inloophuis Camino en Hospice IJsselthuis in Nieuwerkerk aan den IJssel getrakteerd op een kerststol. Het bijzondere van de kerststollen is dat deze zijn gemaakt in de bakkerij van de dagbesteding ASVZ de molen aan de Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel. Door het ondersteunen van deze lokale instanties, willen wij de instanties bedanken voor de inzet van het afgelopen jaar.

Bijzondere helikoptervlucht

September 2020 - Een wel hele bijzondere helikoptervlucht vanuit de Foundation voor Stebru-collega Kees. Kees worstelt met zware behandelingen en heeft daardoor zijn werk als Hoofduitvoerder moeten neerleggen. Om hem te verrassen werd hij naar vliegveld Hilversum gelokt en vloog hij samen met zijn familie over een aantal van zijn projecten. Hij vond het geweldig. Ook dat zijn collega's hem steunden met dankbetuigingen vanaf de daken. Een mooie herinnering aan die dag!

Diergaarde Blijdorp

Juni 2020 - Diergaarde Blijdorp is de plek voor bijzondere ontmoetingen en die de bezoeker bewust maakt van de schoonheid van de natuur. Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde Blijdorp draagt bij met kennis en kunde aan het behoud van vele (ernstig) bedreigde diersoorten met ruim zeventig Europese en wereldwijde fokprogramma's en ondersteunt verschillende projecten voor natuurbehoud. De Steenbrugge Foundation sponsorde o.a. de bouw van de haaienzaal en de renovatie van de toiletgroepen.

Esperanza Verde - Peru

Juli 2020 - Esperanza Verde in Peru zet zich in voor het redden van wilde dieren en het behoud van het regenwoud. De Steenbrugge Foundation heeft bijgedragen aan de bouw van een kooi voor jonge dieren die ze langzaam laten wennen voordat ze weer vrij worden laten. Nachtaapje Kira was de eerste bewoner van de kooi.

Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis
Juli 2020 - Het Erasmus MC - Sophia kinderziekenhuis wil heel graag een mobiele transportcouveuse aanschaffen voor het vervoer van alle baby's naar het ziekenhuis. Er worden meer dan 650 baby's per jaar hiermee vervoerd. Dit vervoer gaat per ambulance, maar voor optimale zorg voor kwetsbare baby's is een speciale transportcouveuse nodig, voorzien van allerlei apparatuur waarmee intensieve zorg verleend kan worden. De Steenbrugge Foundation draagt hieraan bij door een cheque van onze partner Reco van EU 1.500 en door zelf ook EU 1.500 bij te dragen.
ASVZ Kortenoord

December 2020 - ASVZ biedt duurzame zorg, nu en in de toekomst. Aan mensen met een verstandelijke beperking, die voor korte of langere tijd van onze dienstverlening gebruik maken. De sociale werkplaats in Nieuwerkerk aan den IJssel ontvangt een jaarlijkse donatie van de Steenbrugge Foundation. Ook wordt bij bouwbedrijf Stebru geluncht met brood dat geproduceerd wordt bij de molen.

Centrum Camino

December 2020 - Wanneer je met kanker geconfronteerd wordt, krijg je te maken met veel onzekerheden, verdriet en vragen. Het centrum Camino is er om mensen te ondersteunen bij het omgaan met wat er allemaal op je afkomt. Ze bieden een luisterend oor en een plek waar je met gelijkgestemden contact kunt hebben, een plek waar je jezelf kan zijn, los van alle medische ballast. Je kunt er terecht als je zelf ziek bent (geweest), maar ook als iemand in je omgeving kanker heeft of daaraan is overleden.

Hospice IJsselthuis

December 2020 - Mensen in hun laatste levensfase ondersteunen, dat is waar het bij IJsselThuis om draait. De aandacht van de medewerkers en vrijwilligers is erop gericht om lijden te verlichten en het leven nog waarde en kwaliteit te geven. Eigen regie in deze laatste levensfase is daarbij heel belangrijk. Er zijn in het hospice meerdere vormen van zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn.

2019

Stroomvoorziening in Congo

Oktober 2019 - In samenwerking met stichting WEM-Nederland heeft de Steenbrugge Foundation een stroomvoorziening aangelegd in de Democratische Republiek Congo. Slechts geld overmaken als sponsoring aan dit bijzondere project wilden we niet. We wilden ook echt fysiek iets bijdragen. Dat is uiteindelijk een stroomvoorziening geworden, want zonder stroom geen licht op bouwplaatsen in Congo.

Zing je schor

Juli 2019 - Tijdens Zing je schor halen de collega's van Impact Vastgoed geld op voor een nieuw en groter Familiehuis nabij het Daniel den Hoed ziekenhuis. Het Familiehuis dat al jarenlang families opvangt van zieke tot zeer ernstig zieke kinderen, moeders of vaders. Het huis dat zorgt dat juist deze families dicht bij elkaar kunnen zijn in de meest zware periode van hun leven. Waar ze opgevangen en gesteund worden.?

Het BeterBoek

Juli 2019 - Het BeterBoek is een maatschappelijke zorgproject voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het IJsselland Ziekenhuis te Capelle a/d IJssel.. Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.


Rotaryclub Zuidplas

December 2019 - Rotary Club Zuidplas bestaat uit een actieve Club professionals waarbij naast het organiseren en ondersteunen van lokale, regionale en internationale activiteiten voor de gemeenschap ook teamspirit en gezelligheid erg belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse Santa Run, waarbij de deelnemers - verkleed als Santa - hardlopen om geld in te zamelen voor een goed doel.

Daniel den Hoed

Januari 2019 - Het Daniel den Hoed Fonds haalt geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Het doel is dat iedere patient een unieke behandeling op maat krijgt, aan de hand van de meest recente wetenschappelijke resultaten.

2018

Steenbrugge Foundation sponsort studie Soeandry Concincion

Juli 2018 - Soeandry Concincion heeft stage gelopen op De Groene Kaap en wilde heel graag verder studeren aan de MTS in Rotterdam. Om zijn studie mogelijk te maken heeft Soeandry vanuit de Steenbrugge Foundation een cheque uitgereikt gekregen om zijn studie te kunnen bekostigen. We hopen nog veel van hem te horen en wensen hem veel succes in zijn carriere.

Roparun

Mei 2018 - De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: `Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven`.

De Zonnebloem

Mei 2018 - De Zonnebloem organiseert reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo vaart hun schip, MPS de Zonnebloem, door Duitsland, Nederland en Belgie. Zonnebloemafdelingen organiseren zelf kleinschalige vakanties in Nederland en net over de grens. Hun motto: Er kan zoveel meer dan je denkt. Ze zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Zodat ook zij volop van het leven kunnen genieten.

National Woman Lacrosse Team

September 2018 - De nationale team programma's voor Lacrosse zijn ondergebracht bij de Stichting Topsport Nederland Lacrosse (TNL). De missie van Topsport Nederland Lacrosse bestaat uit:

 • Het creeren van een topsportklimaat in Nederland;
 • Het ontwikkelen en promoten van Lacrosse in Nederland;
 • Het verdedigen van de nationale trots en het presteren op internationale toernooien.
Krajicek Foundation

December 2018 - Als Richard Krajicek een tennisclinic geeft aan kinderen in achterstandswijken, merkt hij dat veilig buiten spelen voor hen niet vanzelfsprekend is. Geraakt door hun plezier ontstaat het idee om meer voor die kinderen te doen; om hen in staat te stellen om dicht bij huis met elkaar te spelen en te sporten. Dankzij de deskundige en intensieve begeleiding op de Krajicek Playgrounds krijgen deze kinderen de kans zich in een veilige omgeving op een positieve manier te ontwikkelen.

Stichting Zuiplas Helpt

Juni 2019 - Mensen kunnen soms in een situatie terecht komen die zo schrijnend is, dat zij zonder financiele of andersoortige hulp, het hoofd niet boven water kunnen houden. Situaties die zo uitzonderlijk zijn, dat ook overheidsvoorzieningen tekort schieten, of zelfs ontbreken. Om, zo mogelijk, in deze leemte te voorzien is de Stichting Zuidplas Helpt actief. De hulp die geboden kan worden is financiele hulp, maar kan ook bestaan uit het geven van steun bij het zoeken naar oplossingen van niet strikt financiele aard.